joi, 6 noiembrie 2014

Garderoba multifuncțională

             Pe vremea în care am descoperit eu revistele glossy (pe cât puteau ele fi de glossy la începutul anilor '90), era un concurs ce avea ca premiu o garderobă de o anumită valoare. Nu mai știu sigur ce trebuia să faci pentru a o câștiga, dar îmi aduc foarte clar aminte că fericita câștigătoare primea în primul rând sfatul unui specialist (nu știu dacă ajunsese pe atunci cuvântul stilist la noi, dar cam despre asta era vorba) pentru a alege acele produse de care avea neapărată nevoie în funcție de stilul ei de viață.


Ei bine, m-a fascinat o perioadă lungă de timp ideea asta.

De ce am ales azi să scriu despre amintiri din copilărie condimentate cu pagini strălucitoare de reviste?

Pentru că subiectul îmi este acum mult mai de actualitate decât era atunci. Cu alte cuvinte, mă aflu în punctual în care vreau să îmi creez o garderobă care să mă ajute să scap de eterna întrebare : ”și eu cu ce mă îmbrac azi?”. Întrebarea ce în mod evident ajunge în mintea și pe buzele mele atunci când mă aflu în fața unui dulap plin de haine cumpărate sub un anumit impuls de moment, fără a pune în balanță utilizarea ulterioară.

Ei bine, nu-i bai. Există azi puterea internetului și cu ajutorul lui am reușit eu să extrag o listă de haine care ar forma o baza a unei garderobe smart office casual, și anume:

- 4 pulovere;
- 4 bluze;
- 2 sacouri, dintre care unul office și unul casual;
- 2 blazere: unul cu nasturi, unul fără;
- 2 camasi;
- 2 fuste;
- 2 perechi de blugi și două de pantaloni;
- o geacă și un trench/ pardesiu.

În total, 22 de obiecte vestimentare care mi-ar permite să mă îmbrac cu ochii închiși.

În timp ce diverse combinații se desfășurau fără un fir logic prin fața ochilor minții, internetul m-a dus repede –repejor pe site-ul Tina R, de unde am selectat cu grijă din oferta extrem de variată cele 22 de hăinuțe ce se pot observa și analiza în tihnă în colajul de mai jos:
 
În același timp am mai aflat și că cei de la Tina R sunt prezenți de 20 de ani pe piața noastră, mai întâi prin intermediul magazinelor de pe marile bulevarde, și mai apoi din mall-uri,  în momentul de față fiind cel mai cunoscut brand romanesc de modă.

Colecțiile lor cuprind o mare diversitate de produse care se pot adapta cu ușurință mai multor stiluri: elegant, casual, sport, etc. Hainele comercializate de ei se află mereu în tendințele fiecărui sezon, colorate și comode, precum și adaptate fiecarui buget, fără a face rabat de la calitate.

Cum pe mine m-a interesat mai mult partea elegantă a garderobei mele, am petrecut câteva ore de navigat printre fiecare model din hainele prezente pe lista de mai sus, dar spre final, cum fără o rochie nu se poate, mi-am permis să visez cu ochii deschiși și am inventat încă un colaj cu rochii multifuncționale.







Evident că nu le-aș cumpăra pe toate, contravine clar principiilor mele despre haine (principiile de acum, acelea despre minimalist and co.), dar în mod sigur aș alege una-două.

Vo ice părere aveți? Cum vă gândiți garderoba pentru a vă simplifica viața, pornind de la o listă de bază sau aleatoriu pe baza inspirației de moment?

*Imaginile sunt preluate de aici și prelucrate personal.

2 comentarii:

  1. Suficiente lucruri pentru un minim. Cu ce se găsește la Tina, poți face zeci de combinații. O singură combinație nu o poți face.Ți-o spun în privat. Succes, Raluca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevar graiesti, sute de combinatii si...parca nu te mai saturi. Sunt curioasa la ce combinatie de te referi.

      Merci !

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!