marți, 14 ianuarie 2014

Visele devin realitate la doar un click distanță



sursa

Visa la asta încă de când era la mama ei acasă. Se uită la filme vechi şi se visa gospodina perfectă, capabilă să gătească trei feluri de mâncare delicioasă în timp record şi să îi rămână şi vreme pentru ea.


Visa să se aranjeze aşa cum numai hair-stiliştii şi make-up artiştii sunt capabili să o facă. Toate astea pentru a îl întâmpina pe domnul inimii ei, îmbrăcată șic, în haine perfect combinate şi aranjate, special alese, parcă, de un consilier vestimentar, dar şi cu un mic şorţ retro pus mai mult de decor.






Încercase cândva să reconstituie imaginea această, dar poate vârsta prea mică sau elanul prea mare o împinsese spre singurul restaurant cunoscut din zonă la ore mici din noapte cu el de mână. Toate după ce drama dezastrului a fost depăşită. Nici urmă de farduri bine-aranjate sau bucle aparent neglijente. Despre mâncare ce să mai vorbim? Probabil că un anumit procent este oricum destinat rebuturilor că în orice proces de fabricaţie, nu?

De atunci au trecut ani destui. A intrat la facultate şi a părăsit cuibul părintesc plin de vise pe care le-a lăsat la dospit frumos acolo, la căldură şi grijă. Ea s-a îndreptat spre meleagurile unde supa la plic, cartofii prăjiţi şi pizza inventată erau la mare căutare. Nici gând de sushi sau coq au vin, dar totuşi uneori când îşi arunca ochii pe geam în aparentă reverie odihnitoare, se mai gândea şi la visele ei plămădite în trecut. Poate într-o zi…

E adevărat că ea nu se antrena să devină gospodină, ci inginer, dar, oare le-ar putea face pe toate?

În copilărie urmărea fascinată cum Jetsonii apăsau pe un buton şi apărea mâncarea gata-preparată şi apetisant aranjată pe farfurii, dar şi pe un altul pentru hainele potrivite evenimentului.

Vise, taică, vise…dar, dacă multe au reuşit şi au devenit realitate, de ce nu şi acesta, de ce nu și visul ei?



Timpul a trecut şi viaţă a adus-o cu picioarele pe pământ. Avea decizii mult prea importante de luat şi şedinţe inter-continentale la care a ei prezenţă era vitală. Cine să mai aibe timp de vise?

Şi, totuşi… într-o seară, al inimii ei domn a venit acasă cu obişnuita, de acum întârziere, aşteptându-se să o găsească preocupată și ascunsă între binecunoscutele ei hârţoage sau prezentări ultra-importante, dar totul s-a lăsat cu o surpriză de proporţii.

I-a deschis uşa aranjată la 4 ace şi zâmbitoare. A descoperit-o din priviri, mai frumoasă parcă decât atunci când i-a zis “DA”. Strălucitoare şi mulţumită cum doar aducerea în realitate a unui vis o poate face, cu buclele perfect aranjate într-o dezordine aparentă şi cu o umbră de fard deasupra pleoapelor.

Din bucătărie mirosea dumnezeieşte şi el era în continuare bulversat în timp ce s-a lăsat condus spre sufragerie, unde îl aştepta festinul: aperitive scandinave, supă cremă de legume, coq au vin şi reveria de ciocolată la care mereu visase în secret.

Tot timpul cinei s-a întrebat cum s-o fi produs minunea. Să îşi fi luat o zi de concediu special pentru a pregăti toate aceste minunății? Exclus în 3 cuvinte. Ce ar fi făcut industria pe care o conducea din umbra fără ea o zi întreagă?

La un moment dat s-a lăsat păgubaş și a renunțat să mai caute sensuri şi înţelesuri. A lăsat asta pe seama misterului femeiesc şi s-a relaxat savurând doar momentul şi sorbind-o din ochi pe ea.

Aveau atâta nevoie de o seară ca asta în care magia să revină la ei în cămin…


Secretul ei, comanda la domiciliu, dar nu orice fel de comandă, ci site-ul FoodPanda, un fel de minune a tehnicii ce a dus-o cu gândul instinctiv la desenele animate ce i-au colorat copilăria: Familia Jetsons.

A fost nevoie doar de o creionare a felurilor de mâncare pe care şi le dorea şi o vizită pe site-ul mai mult decât prietenos. A selectat oraşul şi zona şi instantaneu, toate restaurantele ce aveau livrare la domiciliu au început să i se deruleze prin faţa ochilor. N-a făcut decât să aleagă și să dea 2-3 telefoane si minunea s-a materializat sub ochii ei.

Când a venit de la serviciu a avut tot timpul din lume să se transforme în zeița demnă de admiraţia soţului ei și să transfere totul pe farfurii luxoase. Tot ce i-a rămas de făcut apoi a fost să îl aştepte.

Astfel, între timp, a observant că exista şi o aplicaţie pentru smart-phone-ul ei pe care se plângea mereu că le foloseşte prea puţin faţă de câte pot ele să facă. Bineînteles că a instalat-o imediat si a început să o testeze.

Cu asta se îndeletnicea și când a auzit sunetul motorului lui în fața casei, așa ca a lasat totul baltă. Nici aplicația nu a închis-o și probabil mâine va rămâne fără baterie, dar asta este deja o altă poveste și un ajutor pentru seara ce urma să înceapă.


Una peste alta, supriza din ochii domnului inimii ei când a văzut-o în pragul uşii şi a păşit alături de ea în sufragerie pentru a găsi festinul a meritat fiecare bănuţ şi i-a mulţumit în gând portalului FoodPanda pentru că există.

Un comentariu:

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!