miercuri, 8 ianuarie 2014

Ce îmi doresc de la mine în 2014?

sursa: digitalart/freedigitalphotos.net
Am primit leapşa asta de la Mihaela căreia ţin să îi mulţumesc cu această ocazie pentru provocarea pe care mi-a lansat-o, de a face publice dorinţele mele pentru anul în care tocmai am intrat. Speranța mea este ca astfel să le dau mai multă putere și să mișc lumea astfel încât să le fac să se împlinească.

Ideea este că lucrurile au venit aşa într-un fel bine aşezat. De ceva timp am căpătat obiceiul ăsta de a face liste la sfârşit de an (mai am un alt obicei de căpătat, acela de a le revizui :) ). Cred că totul a pornit de la o nevoie, la un moment dat, de a fi singură şi de a vorbi cu mine. Cum scrisul, listele şi planurile mă liniştesc am pus totul pe un carneţel şi aşa am continuat să fac de atunci.


Să începem deci:



1. Să citesc 25 de cărţi.

2. Să merg într-un city break, destinaţia n-am ales-o încă, dar îmi doresc o escapadă de 3-4 zile doar pentru noi doi într-un oraş care să fie gata să se lase explorat. Aş dori Roma sau Barcelona sau Londra, dar nu vreau să decid acum, ci la momentul potrivit.

3. Să încerc Aqua Gym – aici am făcut deja primul pas: m-am informat de program şi preţuri şi am şi cel puţin o prietenă care doreşte să mă însoţească.

4. Să zbor. Fie cu moto-delta-plan, fie cu avion de mici dimensiuni – şi aici lucrurile sunt cumva rezolvate, am primit de Crăciun un voucher care mă va ajută în acest sens.

5. Să urc mai des pe munţi. Vreau Vf. Moldoveanu, vreau cabana Mălăeşti şi sunt deschisă la alte variante.

6. Să merg de 6 ori la Filarmonică şi de alte 6 ori la teatru şi la cel puţin un concert.

7. Să vin în proporţie de 60% cu autobuzul la servici.

8. Să învăţ să fiu mai cochetă şi aranajată, mai feminine și să am mai multă grijă de mine.

9. Să fiu mai perseverentă şi consistentă în ceea ce fac.

10. Să continui să scriu pe blog într-un ritm susţinut. Nu pot să spun ce înseamnă că număr, susţinut, dar vreau câteva articole publicate pe săptămână, participări în cluburi de scriere creative și orice altceva mi se va părea interesant pe parcurs.

11. Să obţin un extra-venit în afară de salariu. Nu pot să definesc o valoare întrucât nu am avut niciodată aşa ceva, dar tare mi-aş dori să se întâmple.

12. Să fac sport în mod susţinut (2-3 ori pe săptămână, poate să încep să şi alerg?) și să mai slăbesc încă 8 kg şi apoi să mă menţin.

13. Să învăţ că “mai puţin înseamnă adeseori mai mult” şi să mă bucur de ceea ce am în loc de a mă pierde printre dorinţe de prea multe ori deșarte.

14. Să avem 2 zile lacto-ovo-vegetariene pe săptămână (fără carne) şi apoi încet-încet să alunecăm spre post şi/sau spre raw în acele 2 zile.

Nu ştiu cum sună pentru voi lista mea, dar vă asigur că pentru mine arată destul de înfricoşătoare acum că a prins formă aici, dar sper şi că astfel voi avea mai multă încredere în mine pentru a le bifa pe rând una câte una la sfârşit de an. (DA, plănuiesc un articol de revizuire la sfârşitul anului! :) )

Nu ştiu către cine să transmit leapşa asta pentru că am impresia că a tot circulat în lumea virtuală într-o formă sau altă, aşa că o las deschisă. Oricine doreşte să o preia este invitat şi mi-ar plăcea să îmi lase aici un semn în caz afirmativ pentru ca imi place la nebunie sa citesc liste cu rezolutii de an nou!

Să avem cu toții un an în care să facem dorințele să ni se îndeplinească!

2 comentarii:

  1. Şi mie îmi place mult să le citesc şi îmi place şi să le fac. Şi cred că nu suntem singurele.
    Mulţumesc frumos că ai scris şi îţi urez succes din tot sufletul. Pe mine chiar m-a motivat faptul că am scris anul trecut şi la unele importante cu care eram în urmă, atâta mi-au stat pe cap, că le-am făcut. Anul acesta am mai multă experienţă şi sper să fie mai bine.
    Înţeleg cu unele dintre ele sunt deja demarate, ceea ce este foarte încurajator. Deci, mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sper sa aiba mai multa putere o data publicate aici negru pe alb si o sa le si bifez la sfarsit de an!

      Totusi, sunt convinsa ca trebuie sa las loc si vietii sa se intample si sa privesc relaxata totul oricat de multe planuri as creiona eu!

      Ștergere

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!