luni, 18 noiembrie 2013

Puritatea are culoarea roz

“Geniul este un melanj savuros de credinţă, puritate, ştiinţă şi artă asezonat cu un persistent şi aromatic zâmbet interior.”
Michelle Popescu
Am găsit citatul de mai sus răsfoind alene un internet prea plin de informaţii. Mărturisesc cum că a fost o revelaţie. Nu m-aş fi gândit la puritate ca o caracteristică a geniului. De aceea am luat idea la puricat şi la întors pe toate părţile, aşa, doar pentru a îi cunoaşte fiecare faţetă.


            De ce avem nevoie de #puritate?
 

Până în momentul de faţă eu consideram că puritatea este doar o caracteristică a copiilor foarte mici sau a acelor momente în care poţi să descoperi liber tot ceea ce te înconjoară (momente de care tot copiii au parte), dar meditând un pic asupra conceptului am ajuns la concluzia că nu este exact aşa.


Până la urmă ce este geniul?
 
99% transpiraţie şi 1% inspiraţie ar fi un răspuns standard.
 
Bun, chiar şi admiţând acest lucru, geniul este un om perfect normal, că mine şi ca tine, care îşi trăieşte viată zi după zi la fel că toată lumea.
 
Şi atunci ce face diferenţa?
 
Faptul că îşi permite să fie curios, să pună întrebări, să fie fără frică, să vadă şi să întoarcă problema în toate unghiurile şi să nu îşi lase mintea şi gândirea să fie influenţate de negativism. Practic porneşte de la o stare pură şi începe să construiască pe scheletul asta.
 
Montează cuburi de lemn: teorie după teorie.
 
Îşi permite timpul şi are la îndemână energia necesară pentru a fi persistent. Poate cuburile nu se potrivesc, poate trebuie mutate şi atunci desface tot şi le rearanjează până când ajunge la acel moment în care poate să le vadă în aranajamentul perfect care îi poate materializa răspunsul la problemă. De multe ori acesta s-a aflat chiar în faţă ochilor, dar a avut nevoie de un suflet pur şi încercări repetate pentru a se revela.
 



Prin prisma celor de mai sus, pot afirma că pentru mine, puritatea are culoarea roz, împrumutată de la cel mai pur din punct de vedere chimic şi rar diamant.



Poate şi geniul are culoarea roz, dar în mod clar are nevoie de şlefuire asemenea diamantului pentru a tinde spre perfecţiune şi a cunoaşte momentul de inspiraţie.

Cele de mai sus se potrivesc geniului, dar cu noi ceilalţi oameni din mulţime ce facem? Renunţăm la puritate?

 Eu cred că nu este nevoie şi nici nu este necesar. Pentru noi, puritatea ar fi o stare către care să tindem, să încercăm la sfârşitul fiecărei zile să ne curăţăm de balastul acumulat şi să încercăm să acumulăm cât mai puţin pe măsură ce trece timpul.

Eu mai cred şi că lucrurile astea se învaţă şi gândirea pozitivă ne face bine în tot: din vârful firului de par şi până la cea din urmă moleculă de carbon aflată în componenţa organismului nostru.

Din fericire, pe lângă gândirea pozitivă, există şi alte remedii care să ne ajute să tindem spre mai bine, spre mai pur: apă. Şi tot din fericire, există şi companii care încearcă să promoveze puritatea, atât prin imagine, cât şi prin produse, şi astfel să o aducă mai aproape de noi şi să ne faciliteze accesul la ea.

AQUA Carpatica este un brand românesc recunoscut pentru dedicaţia pe care o are pentru una dintre cele mai pure resurse ale planetei: apa. De 3 ani, de când a apărut pe piață a avut o grijă să ofere cea mai bună apă, atât plată, cât și mineral și să ne convingă prin mesajul de promovare de proprietățile curative ale apei.

Avantajul competitiv este conținutul cel mai mic de nitriți. Spre exemplu apa carbogazoasă are 0 nitriți, fiind perfect pură, iar apa plată conține 0.8 mg/l nitriți, provenind de la izvorul Băjenaru.

În altă ordine de idei, compania a lansat în cursul lunii noiembrie un concurs pe Instagram, mai precis invită posibilii participanţi să descrie puritatea în felul lor particular, nu ca mine prin cuvinte, ci mult mai vizual, printr-o fotografie.

 Concursul durează până pe 24 noiembrie, aşa că timp ar mai fi pentru înscriere, asta dacă va simţiţi inspiraţi şi vreţi să va exprimaţi creativitatea.

 Premiile concursului vă pot permite să testați calitățile apei despre care eu doar v-am povestit mai sus.

 Ce ziceți, scoateți aparatul foto la inaintare?
*Articol scris pentru proba cu numărul 22 din cadrul competiției SuperBlog 2013!

Un comentariu:

  1. Sincera sa fiu, parca mi-as dori si eu un bob de puritate roz, neaparat montat intr-un inel elegant. Pare sunt destul de pura pentru a-l merita? Oare raman pura daca mi-l doresc? Interesanta ideea ta, chiar mi-a dat de gandit.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!