miercuri, 18 septembrie 2013

O zi cu fetele - descoperirea secretelor ciocolatei

Scriam acum ceva vreme despre cat de greu imi este sa raspund la intrebarea: "Ce-ti doresti de ziua ta?". Ei bine, cred ca vorbind despre una-alta am zis ca as vrea ceva inedit, si…aici vine partea frumoasa. Prietenele mele bune s-au pus pe cautat si cautat si au conceput o lista de experiente cadou dintre care am ales vizita la fabrica de ciocolata.


Inainte de "experienta"

Dupa un pic mai mult de o luna de la ziua mea, asta asa pentru a ne corela programele si a face programarea, am pornit la drum spre locul unde se fabrica ciocolata Heidi. Trebuie sa admit ca pana in acel moment nu stiam prea multe detalii. Pentru mine Heidi era acea marca pe care o alegeam atunci când imi era pofta de ciocolata neagra. Ma orientam dupa procentul cat mai mare de cacao si faptul ca primul ingredient nu este zaharul si cam atat. Vazusem prin magazine sortimente Gourmet si alte nebunii dar nu m-am oprit niciodata la ele.



Trebuie sa recunosc ca ziua de sambata a fost o iesire inedita intre fete. Am invatat un pic despre cacao: unde se produce, ce sortimente exista si cum mirosul difera de la tip la tip, am vazut cum stau ciorchine boabele intr-un sambure mare, cum se obtin produsele derivate din cacao si cum se amesteca ele cu lapte praf si lecitina de soia pentru a obtine cele trei tipuri de baza: neagra, cu lapte si alba. Ce nu stiam si mi s-a parut interesant este faptul ca toate sortimentele contin esenta de vanilie extrasa din pastai.

Partea teoretica fiind terminata am ajuns la partea practica, am turnat propria noastra tablet de ciocolata si am asezonat-o cu propria selectie de ingrediente, astfel a rezultat un sortiment unic. Tableta mea a fost o combinatie in parti egale de ciocolata cu lapte si neagra cu o parte mai mica de ciocolata alba in mijloc. De asezonat sincer nu imi mai aduc aminte cu ce am facut asta, stiu ca am folosit biscuiti florentini, visine, zmeura si multe altele. In final tabletele noastre au mers frumusel la frigider.

pralinele

A urmat partea de confectionare a pralinelor. Am avut la dispozitie 6 praline, 2 din fiecare timp de ciocolata pe care le-am umplut cu ganache de ciocolata alba, ciocolata cu lapte sau o combinatie a celor doua (cum am ales eu) si ingrediente extra (aceleasi ca cele cu care am asezonat tabletele de ciocolata. Partea distractiva a fost ca la final nu am mai putut sa imi amintesc ce si cum am pus in ele si fiecare pralina a fost o surpriza chiar si pentru mine. Pralinele le-am inchis cu un capacel de ciocolata pentru care am folosit un mini-posh pentru prima data in viata mea si a fost fascinant sa incerc sa fac spirala pe cat posibil aproape de perfectiune.

Apoi au intrat si pralinele in frigider si noi am fost poftite pe o canapea la o cana de cafea si o sueta sau o sedinta de shopping in magazinul cu preturi de fabrica despre care pot spune ca merita. Sunt produse interesante si preturi mult mai bune ca in magazine. Eu una stiu ca mi-am facut stocul de cioco amaruie 85% cacao.

In final am primit tabletele si pralinele frumos ambalate si o diploma de ucenic ciocolatier.

Ucenicii ciocolatieri in actiune

Ucenici ciocolatieri cu acte
















Ce asteptari aveam si nu s-au concretizat? Vizita propriu-zisa, inginerul din mine voia sa intre in fabrica, sa vada procesul si utilajele, dar banuiesc ca asta are legatura cu secretul de productie.

Ideea e ca dupa ziua asta m-am simtit fericita (cica ar contine endorfine ciocolata) si relaxata cum numai cu fetele te poti simti si cireasa de pe tort este ca acasa am fost asteptata cu o surpriza frumoasa de catre sotul meu.

Ce mi-as putea dori mai mult de la viata când ea imi este asezonata de astfel momente?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!