luni, 15 iulie 2013

Care a fost ultima data cand ai facut ceva pentru prima data?


          Suna mai bine in engleza dar exprima perfect ceea ce simt eu acum in orice dialect de pe pamantul asta.

          Va aduceti aminte entuziasmul acela atat de specific copiilor care se bucura din tot sufletul atunci cand vad, descopera sau fac ceva nou?

          Evident ca fraza "Pastreaza-ti entuziasmul copilariei pentru a ramane vesnic tanar si tonic!" nu ne este necunoscuta. Cu totii am auzit-o sau am rostit-o macar o data.

          Si totusi cum ramane cu incercatul acela de lucruri noi?

          Cred ca am inceput in ultima vreme sa fiu putin mai putin reticenta la propuneri. Sincera sa fiu, habar nu am de ce, dar le cam accept.

Aripa
          Imi aduc aminte seara din saptamana trecuta cand m-a intrebat B. daca vreau sa merg. Pot sa banuiesc doar ca in mintea lui era deja formulata urmatoarea intrebare: "Daca tu nu vii, pot sa merg eu?".
          Si totusi, soc, stupoare, n-am zis nu, am zis da si mi-am simtit palmele transpirate instantaneu.
          In cele 3 zile cate au mai ramas, m-am consolat cu ideea ca pot sa stau pur si simplu sa citesc si sa fac poze, ca e in regula si asa.

          Si...ziua a venit, am plecat cu totii, am urcat in varful dealului cu panorama de 360 de grade, numai dealuri si delusoare inconjurandu-ne si baietii au inceput despachetatul "aripilor".

          Nu stiu daca ati ghicit sau ati incercat macar, dar adevarul este ca am zburat, am sarit in tandem cu parapanta, m-am simtit leganata in aer si a fost mult mai bine decat ma asteptam. A fost senzatia de libertate asa "old-school", din aia frumoasa, curata si cuminte.
          Nu stiu cum e la altii, dar eu una caut sau ma cauta experientele pe mine, habar nu am, dar din timp in timp incerc altceva, asa sa nu ma plictisesc.Poate fi o cheie a succesului, sau nu, asta evident in functie de fiecare, dar eu cred ca se produc niste impulsuri electrice faine in creierul meu atunci cand ajung undeva unde nu credeam ca voi ajunge, sunt intr-o situatie care ma sperie sau fac ceva pentru prima data.

          Cautand o poza care sa ilustreze mai bine ideea despre care am incercat eu sa vorbesc aici, am descoperit ca nu e un concept vechi. Exista site-uri intregi, reclame si provocari ce pornesc de la aceasta idee.
Sa fie un fel de terapie sau un antidot?

2 comentarii:

  1. eu experimentez orice...cum am ocazia , nu ma dau inapoi de la noutati :) , uite cu parapanta nu am zburat , dar poate se iveste ocazia !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine faci, am cam putut sa imi dau seama de asta si de pe blogul tau!

    Asta ne mentine in forma.

    Sa incerci daca ai ocazia, e foarte fain, asa de sightseeing!

    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Abia astept sa iti citesc parerea!